the
Hill Country
Luxury
B&B

 

Wilfried van Els is een belg die zijn jongensdroom waargemaakt heeft: gaan leven in het prachtige Sri Lanka. Als jonge knaap was hij al gefascineerd door de avonturen van de zeelui van de VOC (de Hollandse Verenigde Oostindische Compagnie) en meer in het biezonder in de verovering van Ceylon in de 16de eeuw. Hij is “hooked” door de beschrjvingen van zowel de pracht van de natuur als van de eeuwige glimlach van zijn bewoners.

In 1992 kreeg hij de kans CEO te worden van een groot bedrijf wat hem ook toeliet een begin te maken met het verkennen van het eiland dat hij leered kennen als zijn broekszak. Zijn bewondering voor Sri Lanka kon alleen maar groeien wat leidde tot blijvende vrienschappen met vele erudiete inwoners.

Dezen hielpen hem graag bijn zoektocht naar meubelen en bouwmaterialen  uit de koloniale periode die door de toen heersende onrust op het eiland gevaar liepen vernield of geexporteerd te worden. Na tien jaar verzamelen en – vaak - restaureren

besloot hij zich definitief te vestigen in de “navel” van het eiland: Haputale, gelegen op 1500 m hoogte en met een minder heet “europees” klimaat.

De verzameling antieke deuren (tot 500 j oud), ramen, balken, kolonnen…was voldoende om een 5-verdiepingen oude-stijl huis te bouwen op een heuvelrug met een boeiend 360-graden vergezicht en met drie gastenkamers.

Het centrale deel van het eiland, meer specifiek het spectaculaire tee-gebied, heeft nog heel wat weelderige en onbedorven lanschappen te bieden. In het biezonder vanaf ‘t En Zal met een panoramisch vergezicht (bij helder weer)op de Indische ocean vanuit de Zuidelijk gelegen kamers, en op de Uva valley vanuit de Noordelijk gelegen kamers.