Opvatting

De achterzijde vat gelijkvloers leidt dan weer naar het eerste terras – van de vier – dat onze gasten naar de tuin voert via een koi-vijver, een ovekt terras en een zomerhut. De tuin, met zitbank, heeft een verzameling fruitbomen! Zoek de appel, peer, pruim, perzik, vijg, avocado, granaatappel, “anoda”, koffie, tee… en de BO-boom.

Schaduw en rust gewaarborgd!

De ingangsdeur (satijnhout en ebben) sluit met een zwaar uit een temple gered bronzen slot, en voert via een stenen waskuip en een oude was-steen naar de trap voor het gelijkvloers.

Bovenaan de gemakkelijk trap vinden we de eetkamer die ook toegang geeft tot het overdekte voorterras en de Bougainvilla-tuin met een adembenemend panorama op Mount Pedro, Fox Hill en de militaire HQ van Diyatalawa

 ‘t En Zal werd ontworpen als een versmelting tussen oude koloniale stijl en modernisme door gebruik te maken van natuursteen, gehard oud hout voor deuren, ramen en spanten, evenals een overvloedige toepassing van het zeldzame satijnhout, kumbuk, ebben, zelfs in keukens en badkamers en…originele antieke meubelen.

U doet een pas terug in het verleden terwijl u geniet van zowel de natuur als van modern comfort.